Enklare att jämföra privatleasing mot billån

Black Friday borde inte vara en stor dag inom bilhandeln men fler återförsäljare än någonsin har anammat företeelsen i sin marknadsföring. För oss som specialiserar oss på Privatleasing har nya kampanjer inte direkt fått oss svettiga, däremot en spännande nyhet.

Privatleasing Score

Den nya tjänsten Privatleasing Score från jamforleasing.se skrivs det om hos både Aftonbladet, Expressen och Teknikens Värld. Och tjänsten, som skall underlätta för att se om ett erbjudande är prisvärt eller ej är väldigt välkommet.

Enligt artikeln på Aftonbladet innebär Privatleasing Score att förhållandet mellan köppris och månadskostnad för privatleasing mäts på varje individuellt erbjudande och ju högre siffra desto mer prisvärt är det att privatleasa mot att köpa bilen på annat sätt. I toppen placerar sig Volkswagen Passat med PS-talet 96 (Privatleasing Score förkortas PS) i erbjudandet där bilen kostar 2695 kronor per månad, en bil som kontant kostar 259 900 kronor att köpa.

Bland bubblarna på topplistan finns såväl Audi A3 som Audi Q3 med vardera PS87. Även Toyota Avensis och C-HR Hybrid placerar sig i topp 5.

En välkommen nyhet

För oss som följt privatleasing ett längre tag är detta ett av få nyheter efter sommaren och det är spännande att se om återförsäljarna antar utmaningen att börja använda detta rankingsystem även i sina annonser. De bilmärken som verkar ha anledning att göra det (de som får höga värden) är Volkswagen, Toyota men framförallt Audi som med sina högre priser får fram att deras erbjudanden inom privatleasing de facto är prisvärda i förhållande till att köpa bilen kontant eller med billån.
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *