Nytt koncept från Volvo med XC40

Att motorbranschen är inne i en händelserik fas just nu kan flera parallella faktorer peka ut. Traditionella bilmärken kämpar om att ta igen avståndet till Tesla inom eldrift som sätter den stora oljeindustrin i gungning och därmed även alla miljontals bensinmackar. I samma tid testas självkörande bilar vilket ställer frågor kring om alla hushåll i framtiden verkligen behöver äga en egen bil eller om dagens taxibolag med fysiska förare behövs. Lägg därtill att Volvo nu lanserar ett helt nytt finansieringsalternativ – Care By Volvo. Men hur hör det till dessa stora penseldrag?

Först kort om konceptet. Care by Volvo som smyglanserades i Sverige i och med lanseringen av nya XC60 men som på riktigt skall etableras med nya XC40 är Volvos egen lösning på Privatleasing 2.0. En lösning där fler tjänster än bara finansiering av bilen ingår, nämligen ett heltäckande serviceavtal, försäkring, hyrbil om bilen får stopp eller är på verkstad och ytterligare förmåner som vinterdäck, däckhotell mm. Du kan, direkt på Volvos hemsida klicka hem en helt ny bil.

Så hur ska det kunna rucka marknadsstrukturer? Jo, gissningsvis kan de drygt 100 auktoriserade Volvo-återförsäljarna, spridda över landet med flådiga anläggningar, tycka jättemycket om att Volvo, deras leverantör nu börjar sälja bilar själv utan mellanhand. Dessutom med ett koncept som marknadsförs som det nya bilägandet utan krångel.

Vad kostar då nya Volvo XC40 med Privatleasing 2.0? Med ett 24-månadersavtal kostar den från 6 699 kronor per månad, allt samlat på en faktura. Kvarstår att se om kunderna tycker att det är ett förmånligt avtal.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *