Privatleasing billigare än köp

Privatleasing innebär många fler fördelar än vad man först kan tro, i alla fall om man ska tro Expressen och Motormännen. I en välgrundad jämförelse gjord av Motormännen (som du kan läsa här) som tittat på privatleasing, kontantköp, billån, långtidshyra samt hyr av grannen konstateras att det finns två, kanske lite överraskande vinnare. Privatleasing och hyr av grannen. Men för en person eller familj som har ett kontinuerligt behov av en bil är hyr av grannen ointressant då det skapar många transaktioner och ställer krav på förbokning etc.

Det Motormännen haft som utgångspunkt är: Vad blir den totala kostnaden för att ha en bil i Golf-klassen under 3 år med normal körsträcka (1500mil/år)? Lite oväntat konstaterar man att konsumentleasing (långtidshyra/prenumeration) är billigare än både kontantköp och billån.

Utvecklingen av privatleasing

Man spekulerar i att leasing just nu är ”för billigt” eftersom många stora biltillverkare subventionerar leasing för att sänka tröskeln för konsumenten – men för dig som konsument är det bara att tacka och ta emot.

Även Expressen gör egna tolkningar, med utgångspunkt ur samma artikel och belyser att det är osannolikt att dessa subventioner skall kvarstå för all framtid. Någon måste betala för leasing-kalaset. De skriver även om de fallgropar som finns (läs mer här).

Ett bra sätt att hålla koll på uppdaterade kampanjer inom privatleasing är att kolla in jamforleasing.se som har en hel avdelning på sin sajt om just aktuella kampanjer.

I kommande artiklar tittar vi närmre på Svenska storsäljare som helt nya Volvo XC60 med leveransstart i sommar samt den nyligen släppta Volkswagen Golf.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *