Verkligheten talar för privatleasing

Privatleasing har stått i fokus i många diskussionsforum även under 2017 och det är en finansieringsform som är som en vattendelare både för återförsäljare och kunder. Fördelarna är många, men även begränsningar finns som gör att det inte passar alla köpare och inte heller alla bilmodeller.

I en artikel på Aftonbladet presenteras spännande fakta som är framtagen av KVD Bilpriser i samarbete med Sifo. Artikelns utgångspunkt är ”Så mycket kostar din bil i verkligheten” och berör egentligen vad en bil som är köpt kontant faktiskt kostar, men just det faktum är det som sätter privatleasing i fokus. Enligt KVD så kostar en bil betydligt mer än vad folk vill tro och exemplen gör det ännu mer tydligt.

Verklig kostnad, per månad

Småbil, 3000 – 4500 kr (exempelvis Renault Clio, Volkswagen Polo)
Mellanstor bil, 4500 – 6000 kr (exempelvis Volkswagen Golf, Volvo V60)
Stor bil, 6000 – 8000 kr (exempelvis Volvo V90, Volkswagen Passat)

Privatleasing blir mer fördelaktigt

Motsvarande priser för privatleasing hittar vi på jamforleasing.se som gör det som vi tidigare nämnt extra tydligt. I många fall är det alltså mer fördelaktigt att privatleasa än att köpa din nästa bil. Vi tar exemplet med en Volkswagen Golf, en storsäljare i Sverige, som alltså enligt KVD kostar 4500 – 6000 kr per månad att äga men tittar vi på samma bil med privatleasing är kostnaden 2495 – 2795 kronor per månad, båda inklusive service och försäkring. Vi presenterar ett exempel till med en större bil, en Volkswagen Passat som enligt KVD Bilpriser skall kosta 6000 – 8000 kronor i månaden men med privatleasing kostar samma bil alltså från 3595 kronor inklusive service och försäkring.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *